Deratizacija
Dezinsekcija
Dezinfekcija

Poslovni prostor

VIŠE LJUDI, VIŠE NAMETNIKA


Vode li napučene prostorije do širenja nametnika u Vašoj nekretnini?

Napučene prostorije mijenjaju izgled komercijalnih nekretnina, i to više nego to mnogi možda primjećuju. Dok upravitelji nekretnina primjećuju promjene u visini najmova, mi u tvrtki ID '90 primjećujemo nešto drugo: širenje nametnika u „napučenim“ uredskim prostorima. Jednostavno rečeno, što više ljudi imate po metru kvadratnom, imate i više stvari koje privlače nametnike; primjerice hrana, piće i mjesta za skrivanje. 


 Zajednički uredski prostor je u modi i on doista ima mnoge prednosti, ali ako najmoprimci smještaju podosta ljudi u istu kvadraturu, slijedi nekoliko bitnih stvari na koje trebate pripaziti kako sa zaposlenicima na rad ne bi pristigle i štetočine. 



5 načina za izbjeći probleme sa štetočinama u otvorenim uredima



1

Pobrinite se da Vaš tim za održavanje objekta zna kako održati radne prostorije čistima kada se one ne koriste. U tome mogu pomoći i djelatnici koji se brinu za čistoću objekta, ali za prostor bez nametnika prvenstveno su zaslužni zaposlenici koji svakodnevno dolaze u ured. Razmislite o tome da udijelite nekom od administratora ulogu da pripazi na ove prostorije
Otvoreni uredi donose više zajedničke suradnje; sobe za  sastanke, zajedničke prostore za rad i slično. Ljudi    generalno znaju da je čistoća njihovog uredskog mjesta njihova odgovornost, ali tko je odgovoran za čišćenje zajedničkih prostora za rad? Hrana i piće koji se ostave na ovim mjestima mogu biti veliki mamac za štetočine.

2

Više ljudi na svakom katu znači da će se koristiti više aparata za kavu i vodu, što znači da će setakođer događati više prolijevanja. Voda daje štetočinama ono što im je potrebno, dok šećeri vrhnje zadovoljavaju njihove želje.
Češće čistite područja oko ovih aparata i pobrinite se da nije potrebno šetati do koša kako bi se bacile šalice, vrećice od šećera i žlice za miješanje. Postavite male koševe za smeće odmah do aparata kako biste smanjili prskanja koja su nama možda nevidljiva, ali štetočinama su ogromni izvori hrane.

3

Više uredskih mjesta znači i više knjiga, papira, hrane, pića, koševa za smeće, uredskih biljki i ostalih sitnica koje privlače štetočine i pružaju im utočišta diljem ureda Vašeg najmoprimca
Temelj uspješnog suzbijanja štetočina je čistoća. Potaknite Vaše najmoprimce da održavaju radne prostore urednima i da se pažljivo počiste bilo kakvi ostaci hrane i pića, kao i recikliraju (kada je to moguće) papiri kako bi se spriječilo njihovo nagomilavanje. 

4

Kada već govorimo o recikliranju, više radnika u istoj prostoriji proizvodi više reciklaže i smeća

Možda ćete morati učestalije odvoziti smeće i reciklažu kako biste bili u korak s većim količinama istog. Nagomilavanje smeća i reciklaže dovodi do problema sa štetočinama. Razgovarajte o ovom pitanju s nadležnom osobom koja se brine o odvozu smeća iz Vašeg objekta i informirate najmoprimce o sustavu recikliranja u Vašoj nekretnini.    

5

Čak i ako napravite sve gore navedeno, samo zbog toga što u Vašem objektu ima više ljudi po metru kvadratnom, može se pojaviti i više štetočina. 
Razgovarajte o Vašem prostoru s isporučiteljem usluga sanitarne zaštite. Pobrinite se da Vas posjećuje dovoljno često i da svaki put obavi temeljiti pregled objekta. Također se savjetujte s isporučiteljem kada planirate renoviranje kako biste ustvrdili potencijalne rizike. Dok posao Vašeg najmoprimca i Vaš ugled jačaju, Vaš isporučitelj može se pobrinuti da se isto ne događa i s populacijom štetočinama.




Usluge

Natuknica 1

fwpdppnwpnnx

Natuknica

Natuknica 3

dfmnnweojc

Natuknica 4

dcčkhdcbjocbwdocwobwn


Reference