Deratizacija
Dezinsekcija
Dezinfekcija

Dezinsekcija

U id90 vjerujemo da je svako sustavno suzbijanje insekata potrebno je obaviti na najefikasniji mogući način, te minimalan rizik ili opasnost za čovjeka, neciljane skupine životinja i okoliš. 
Među insektima koji štetno utječu na ljudsko zdravlje, izuzetno je važno preventivno i sistematično pristupiti suzbijanju onih skupina koje pridonose širenju zaraze budući su mehanički ili biološki prijenosnici uzročnika zaraznih bolesti. 

Dok su insekti u prirodi poželjni, u čovjekovom okruženju često stvaranju nelagodu i probleme.  


Suzbijanje komaraca 
Dovoljno je samo 10-ak dana da se od jednog komarca nakoti njih stotinjak. Ako se to dogodi, Vaše klijente, djelatnike ili ukućane ne samo da će komarci iritirati, već će oni za njih biti opasnost  po zdravlje zato što šire bolesti poput virusa zapadnog Nila, malarije, žute groznice i encefalitisa. Naš program suzbijanja komaraca dokazano djeluje na smanjenje prisutnosti komaraca u Vašem objektu trenutno i u budućnosti, čime Vam omogućujemo da se u potpunosti posvetite svom poslovanju ili privatnom životu. 
Suzbijanje muha 
Muhe su u poslovnom i kućnom okruženju i smetnja i rizik po zdravlje zato što prenose patogene bakterije poput stafilokoka, E. Coli i salmonele. S obzirom na to da se iznimno brzo razmnožavaju, suzbijanje muha zapravo je popriličan izazov. Zbog toga ćemo mi osmisliti strateški plan suzbijana posebno za Vaše poduzeće/dom koji uključuje korištenje zamki, mamaca, kemikalija i različitih načina isključenja muha kako bi ih uspješno uklonili. 
Usluga zaštite od termita 
Iako su termiti maleni, jednom kada se nakote oni mogu učiniti ogromne strukturne štete u objektu. Zbog toga su naša poslovna rješenja prilagođena klijentima čije objekte na ovaj način čistimo od trenutne najezde te sprječavamo ponovni povratak štetnika u budućnosti. Osim toga, otvoreni smo za zajedničko razvijanje plana zaštite s Vama i u skladu s Vašim rasporedom kako bi Vas što manje ometali u Vašim svakodnevnim poslovnim i privatnim aktivnostima. 
Za informacije o ovim i ostalim insektima - više na dnu stanice.

Metode i sredstva 
U obavljanju usluge vlažne kontaktne dezinsekcije koristimo najsuvremenije metode aplikacije, počevši od orošavanja do hladnog i toplog zamagljivanja, zadimljavanja te premazivanja, a sve ovisno o stanju na terenu te vrsti štetnika i stupnju infestacije. Usluge dezinsekcije također vršimo i metodom geliranja, koja se pokazala vrlo učinkovita za duži period bez prekida radnog procesa i minimalno ometanje.

Primjenjujemo insekticide najnovije generacije, s naglašenim trenutnim, ali i prolongiranim djelovanjem, čime se postiže maksimalna učinkovitost na duži vremenski period.
U urbanim sredinama, kao vektori i molestanti, najviše problema izazivaju žohari i mravi, koji se zbog povoljnih životnih uvjeta (stalni izvori hrane) pojavljuju i u obliku pravih najezdi. Ukoliko imate problema sa osama i stršljenima obratite nam se s povjerenjem! 

Gore navedeni problemi mogu se uspješno riješiti pravovremenim i redovitim akcijama dezinsekcije.
Dok su mehaničke, a posebice fizikalne metode, u većini slučajeva teško primijenjive, jer iziskuju posebne uvjete i opremu, primjena dezinficijensa, uz posjedovanje određenih znanja, najčešće je vrlo jednostavna i daje učinkovite rezultate.

U skladu sa sanitarnim preporukama, usluge preventivne dezinsekcije obavljaju se dva puta godišnje (najčešće proljeće i jesen), što odgovara periodu najviše biološke pojavnosti spomenutih insekata. 
Uz preventivnu dezinsekciju, dodatnim uslugama kurativne dezinsekcije štetni se insekti suzbijaju po potrebi, odnosno u trenutku kad svojom pojavnošću počinju predstavljati problem.Buhe
Buhe
Uholaža
Uholaža
Osa
Osa
Muha
Muha
Žohari
Žohari
Pčela
Pčela
Stršljen
Stršljen
Stjenice
Stjenice
Grinje
Grinje
Komarci
Komarci
Pauci
Pauci
Smrdljivi Martin
Smrdljivi Martin
Krpelj
Krpelj
Žižak
Žižak
Mravi
Mravi